Konferens om scenkonsten och de nya teknikerna

Ett samarrangemang mellan Svensk Scenkonst, Folkets Hus och Parker samt Norsk Teater- og Orkesterforening

För första gången samlas den nordiska scenkonstbranschen för att diskutera hur man kan använda alla de nya tekniker som kan göra musik, teater och dans tillgängliga på ett sätt som för några år sedan var otänkbart.

Den 26-27 maj arrangeras konferensen ”Scenkonsten och de nya teknikerna” på den digitala biografen Spegeln i Malmö. Arrangörer är Svensk Scenkonst, Folkets Hus och Parker samt Norsk Teater- og Orkesterforening. Konferensen vänder sig i första hand till konstnärliga och administrativa chefer och ger en unik möjlighet att ta del av den främsta kompetensen inom området.

Metropolitanchef huvudtalare

Huvudtalare i Malmö blir Metropolitanoperans dynamiske chef Peter Gelb, som tagit initiativ till operans spridning via bl.a. digitala biografer och radiokanaler i hela världen. Brittiska BBC, Sveriges Radio och NRK utbyter tankar kring potentialen i samarbetet med

Public Service i framtiden och Rickard Gramfors vid Folkets Hus och Parker berättar om arbetet med de framgångsrika livesändningarna från Metropolitan. Några av de största svenska och norska teater- och operainstitutionerna delar med sig av sina erfarenheter och två paneldebatter, ”Ny teknik, hot och möjligheter” samt ”Ny publik”, står också på programmet. Tillsammans med Aske Dam tittar vi även in i kristallkulan om hur den digitala tekniken kan tänkas komma till användning i framtiden.

Ett ämne som intresserar många

Konferensen vänder sig till alla verksamma inom området i Norden, inte minst till mindre institutioner som själva har svårt att skaffa sig den kunskap som behövs. Konferensen syftar också till värdefullt erfarenhetsutbyte.

Ny teknik ger ökade möjligheter att bredda publiken

Många inom scenkonstbranschen har svårt att leva upp till kraven att nå ut till en bred publik. Ny teknik ökar möjligheterna markant. Under konferensen kommer dessutom samarbeten mellan public service och institutionerna att uppmärksammas särskilt.

Detaljerat program och anmälningsformulär skickas ut i mitten av mars och kommer även att finnas på vår hemsida www.svenskscenkonst.se

Ytterligare upplysningar

SVENSK SCENKONST

Sture Carlsson

Telefon: +4684408371, Mobil +46705778621

Tillbaka