Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic muuttaa muotoaan

Publicerad 7.1.2010

Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry:n osana toiminut Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic aloittaa vuodenvaihteessa toimintansa omana organisaationaan. Uudistuksen myötä Fimicin toiminta pyrkii kattamaan entistä laajemmin koko suomalaisen musiikin kenttää.

Fimic toimii vuoden 2010 alusta alkaen Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic ry:n alaisuudessa. Yhdistyksen jäsenjärjestöjä ovat Teoston lisäksi Suomen Säveltäjät ry, Säveltäjät ja Sanoittajat ELVIS ry, Suomen Musiikkikustantajat ry, Suomen Muusikkojen Liitto ry ja Suomen Ääni- ja Kuvatallennetuottajat ÄKT ry.

”On erittäin tärkeää, että Fimicin jatkaessa toimintaansa omana organisaationaan yhdistyksen omistajakunnassa ovat laajasti mukana sekä esittävän että luovan puolen edustajat. Tämä antaa Fimicille mahdollisuudet toimia entistä vahvemmin ja tehokkaammin koko musiikkikentän hyväksi ja näin lisätä suomalaisen musiikin tunnettuutta”, toteaa Fimicin toiminnanjohtaja Jutta Jaakkola.

Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic on perustettu vuonna 1963. Sen tehtävänä on edistää laaja-alaisesti ja tavoitteellisesti suomalaisen musiikin tunnettuutta ja saatavuutta sekä luoda edellytyksiä sen esittämiselle Suomessa ja ulkomailla. Fimic tarjoaa asiantuntijapalveluita musiikin alan ammattilaisille, tiedottaa ja toimittaa julkaisuja suomalaisesta musiikista, ja käynnistää sekä koordinoi suomalaisen musiikin edistämishankkeita.

Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic ry:n toimintaa rahoittavat pääosin Opetusministeriö ja yhdistyksen jäsenjärjestöt. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Teoston puheenjohtaja, sanoittaja Georg Nummelin.

Lisätietoja:

Jutta Jaakkola, toiminnanjohtaja
Suomalaisen musiikin tiedotuskeskus Fimic ry
09-6810 1252, 040-700 6275

www.fimic.fi

 

Tillbaka