Jyväskylä Sinfonian Unkari-teemaisissa konserteissa 16.1. kuullaan alttoviulun hehkua

Publicerad 11.1.2019

 Eivind Ringstad6, credit Nikolaj Lund 

Jyväskylä Sinfonian konsertit keskiviikkona 16.1. seurailevat unkarilaista teemaa. Klo 12 ja 19 Jyväskylän teatteritalolla kuultavien konserttien solistina on nuori, sensaatiomaisessa nousussa oleva norjalainen alttoviulisti Eivind Ringstad. Konsertit johtaa odotettu vieras, yhdysvaltalainen kapellimestari Eugene Tzigane.

Konsertit seurailevat unkarilaista teemaa usean säveltäjän matkassa, ja iltakonsertin loppupuolella sukelletaan varhaisromantiikan ytimeen. Solisti Eivind Ringstadin ura on kovassa nousukiidossa, ja hänet on valittu arvostettuun BBC:n New Generation Artists -koulutusohjelmaan. Ringstad tulkistee C. M. von Weberin Andanten ja unkarilaisen rondon sekä J. N. Hummelin Fantasian, jossa kuullaan ovelia lainauksia Mozartin ja Rossinin oopperoista.

Konsertti avataan unkarilaisen Béla Bartókin teoksella Romanialaisia kansantansseja, joka on orkesterisovitus pianoteoksesta. Bartók oli merkittävä kansanmusiikin kerääjä ja tallentaja, ja tämän teoksen kansanmusiikkimelodiat on kerätty Romanian alueelta 1900-luvun alussa. Unkari-teema jatkuu Zoltán Kodályn ensimmäisellä merkittävällä orkesteriteoksella nimeltään Kesäilta. Varhaisromantiikan ytimeen päästään iltakonsertin lopuksi Franz Schubertin sinfonialla nro 2 B-duuri, joka on loistelias näyte 17-vuotiaan säveltäjän lahjakkuudesta.

Lue lisää konserteista:
Päivä https://www.jyvaskylasinfonia.fi/161-paivakonsertti-unkarilainen-fantasia
Ilta https://www.jyvaskylasinfonia.fi/161-sinfoniakonsertti-unkarilainen-fantasia
Eugene Tzigane https://www.eugenetzigane.com/
Eivind Ringstad http://www.eivindholtsmarkringstad.com/

Liput päivällä:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä ja
17,50 / 14,50 / 8,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

Liput illalla:
27 / 25 / 10 € teatterin lippumyymälästä tai
29,50 / 27,50 / 12,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Tillbaka