Lapin kamariorkesterin ’Muistojen bulevardi’ -konsertti

Publicerad 26.2.2019

LapinKamariorkesterin_puhaltajat_TinaLindroos

’Muistojen bulevardi’ KAMARIKONSERTTI III

Ke 27.2. klo 19.00 Luontokeskus Naava, Pyhätunturi To 28.2. klo 19.00 Korundi

Lapin kamariorkesterin ’Muistojen bulevardi’ -konsertissa liikutaan kylmästä lämpimään ja menneistä ajoista tähän hetkeen, säveltäjänimien vaihdellessa Sam Sihvosta Karlheinz Stockhauseniin ja Tshaikovskiin. Konsertin alkupuolesta vastaa lyyrinen mutta temperamenttinen Lapin kamariorkesterin puhallinkvintetti, toisella puoliskolla korviamme ja mieltämme huuhtelee orkesterin jousisekstetin jalo sointi. Korundin konsertin jatkoilla päästämme vielä elävät ja lämpimät muistot jähmettymään unohduksen kuuraksi Piazzollan ’Oblivionin’ sävelin. ’Muistojen bulevardi’ -konsertti keskiviikkona 27.2. klo 19.00 Luontokeskus Naavassa Pyhätunturilla ja torstaina 28.2. klo 19.00 Korundissa.

Konsertin avaa suomalainen itsenäisyyshenkinen sotilasmarssi ’Muistoja Pohjolasta’, jonka Sam Sihvo sävelsi R. R. Ryynäsen sanoihin vuonna 1915 Lockstedtin sotilasleirillä Saksassa, osallistuessaan suomalaisen jääkäripataljoonan koulutukseen. Orkesterin klarinetisti Pekka Niskanen rakensi Sihvon sotilasmarssin ja Stockhausenin Adieu-kvinteton välille musiikillisen sillan, joka on saanut nimekseen ’Memoires du Nord’. Karlheinz Stockhausen sävelsi Adieu-puhallinkvinteton oboisti Wilhelm Mayerin nuorena menehtyneen pojan muistolle. Säveltäjän mukaan esityksessä täytyy tavoittaa kuoleman läsnäolo.

Luis Pasquet oli uruguaylaissyntyinen kosmopoliitti jazzpianisti, orkesterinjohtaja ja säveltäjä. Hän esiintyi värikkäällä urallaan niin Louis Armstrongin, Edith Piafin kuin Astor Piazzollankin kanssa, ja päätyi lopulta asumaan Lahteen vuonna 1974. Pasquet loi omintakeisen, charmikkaan sävelkielen yhdistelemällä urugualaiseen tangoon ja eteläamerikkalaiseen kansanmusiikkiin impressionismia ja ekspressionismia sekä jazzia, joiden viitteitä tämän illan puhallinkvintettokin on tulvillaan. Konsertin viimeinen teos on klassisen kamarimusiikin ikivihreä Pjotr Tshaikovskin ’Muistoja Firenzestä’ -sekstetto.

Korundi Liput:
21,00 € Aikuiset
18,00 € Eläkeläiset
10,00 € Lapset alle 16 v., opiskelijat, työttömät

www.korundi.fi/fi/Tapahtumakalenteri/Kamariorkesterin-konsertit
www.korundi.fi/fi/Lapin-kamariorkesteri/Kevatkausi-2019

 

Tillbaka