Malin Broman ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri konsertoivat Hämeenlinnassa ja Kokkolassa

Publicerad 6.3.2019

Malin_broman (002)

- säveltäjäniminä Fanny & Felix Mendelssohn, Johan Helmich Roman ja Efrida Andrée

Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin tuleva taiteellinen johtaja, ruotsalaisviulisti Malin Broman vierailee tällä viikolla Kokkolassa. Broman johtaa perjantai-iltana Snellman-salin konsertissa KPKO:ta konserttimestarin paikalta ja soittaa myös konsertin viulusolistina. Kamariorkesteri konsertoi samaisella ohjelmalla myös Hämeenlinna Verkatehtaalla torstaina 7.3.

Konserttiohjelma koostuu barokin ja romantiikan ajan musiikista. Mielenkiintoista on, että konsertissa kuullaan molempien Mendelssohnin säveltäjäsisarusten Fannyn ja Felixin teoksia. Säveltäjäsisarukset vaikuttivat 1800-luvun alun Saksassa ja heistä Felix on suurelle yleisölle tunnetumpi, mutta viime vuosina myös Fannyn taidokasta musiikkia on kuultu yhä useammin konserttisaleissa. Fanny Mendelssohnin tuotannosta tässä konsertissa kuullaan hieno Es-duuri-jousikvartetto, josta KPKO soittaa Bromanin johdolla jousiorkesteriversion. Felix Mendelssohnin tuotannosta kuullaan Jousioktetto, joka lukeutuu hänen rakastetuimpiin kamarimusiikkiteoksiinsa. Niin ikään oktetto kuullaan sovituksena jousiorkesterille.

Ohjelman ruotsintuliaisia ovat Elfrida Andréen Andante quasi recitativo ja Johan Helmich Romanin Viulukonsertto d-molli, jonka solistina Malin Broman taituroi. Romania pidetään Ruotsin ensimmäisenä merkittävänä taidemusiikin säveltäjänä ja tämän konsertin ohjelmassa kuultava italialaista konserttotyyliä edustava d-molli-viulukonsertto on yksi Romanin neljästä viulukonsertosta. Elfrida Andréen sävellykset taas edustavat täysromantiikkaa ja jousiorkesterille sävelletty Andante quasi recitativo on yksi Andréen tuotannon helmistä.

Malin Bromanin kausi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin taiteellisena johtajana alkaa virallisesti syksyllä 2019. Taiteellisen johtajuutensa ohessa hän toimii Ruotsin radion sinfoniaorkesterin konserttimestarina sekä aktiivisena ja kysyttynä kamarimuusikkona eri puolilla Eurooppaa.

Konsertit Verkatehtaalla ja Snellman-salissa alkavat klo 19.
Lippuja myynnissä Verkatehtaalla, Kamariorkesterin myyntipisteissä sekä Ticketmasterin kanavista kautta maan.

 

Tillbaka