Nokkahuilutaituri Eero Saunamäki pääsee irti harvinaisemman soittimensa kanssa Jyväskylä Sinfonian konserteissa 13.3.

Publicerad 8.3.2019

Eero Saunamäki

Keskiviikkona 13.3. klo 12 ja 19 Jyväskylän teatteritalolla kuullaan sinfoniaorkesterin solistina harvinaisempaa soitinta, nimittäin nokkahuilua! Konserttien solistina on nokkahuiluguru Eero Saunamäki, joka toimii erittäin monipuolisesti musiikkikentällä ja on kantaesittänyt lukuisia suomalaisia nokkahuiluteoksia. Jyväskylä Sinfoniaa palaa johtamaan sellistinä ja kamarimuusikkona menestystä saavuttanut Tomas Djupsjöbacka, jonka kasvava kiinnostus orkesterinjohtoon on laajentanut hänen musiikillista kenttäänsä.

Konserteissa Saunamäki pääsee esittelemään soitintaan niin vanhan kuin uudemmankin musiikin parissa, sillä kuulemme nokkahuilun kulta-ajalta 1700-luvun alusta Georg Philipp Telemannin nokkahuilukonserton C-duuri sekä iltakonsertissa lisäksi Jukka Tiensuun nokkahuilukonsertto Appo vuodelta 2017.

Iltakonsertin avausteoksena on koomisen oopperan mestarin, Gioachino Rossinin alkusoitto oopperasta Silkkitikkaat. Klassikkoteos, Beethovenin ensimmäinen sinfonia C-duuri valmistui uuden vuosisadan kynnyksellä, vuonna 1800. Sinfonia kumartaa selvästi Haydnin ja Mozartin suuntaan, mutta siinä on jo selvästi tunnistettavissa Beethovenin oma ääni.

Taiteilijatapaamisessa illan solisti ja kapellimestari

Iltakonsertissa yleisön on mahdollista tavata konsertin solisti Eero Saunamäki sekä kapellimestari Tomas Djupsjöbacka. Taiteilijat kertovat kuulumisiaan ja mietteitään illan konsertista teatteritalon kulmalämpiössä klo 18.15. Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Lue lisää konserteista:
Päivä https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/kevat-2019/133-paivakonsertti-nokkapokka
Ilta https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/kevat-2019/133-sinfoniakonsertti-nokkapokka

Tomas Djupsjöbacka http://tomasdjupsjobacka.fi/
Eero Saunamäki http://eerosaunamaki.fi/

Liput päivällä:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä ja
17,50 / 14,50 / 8,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

Liput illalla:
27 / 25 / 10 € teatterin lippumyymälästä tai
29,50 / 27,50 / 12,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Tillbaka