Jyväskylä Sinfonian kevään kamarikonsertit jatkuvat 21.3. sello-pianoduon resitaalilla

Publicerad 14.3.2019

Ilkka Kauppi ja Eliisa Suni

Jyväskylä Sinfonian kamarikonserttisarjassa torstaina 21.3. klo 19 Jyväskylän kaupungintalolla kuullaan vaihteeksi kahta, hienosti yhteenhitsautunutta muusikkoa: Jyväskylä Sinfonian soolosellisti Ilkka Kauppia ja pianisti Eliisa Sunia. Duon ohjelmassa on musiikkia Einar Englundilta, Jean Sibeliukselta ja Sergei Prokofjevilta.

Suomalaisen Einar Englundin sonaatti sellolle ja pianolle on vuodelta 1982. Englundin perustyyli on vapaatonaalinen, ja sille tyypillistä on tanssillinen rytmiikka ja kirpeät harmoniat. Jean Sibeliuksen Malinconia taas on hänen harvoja sävellyksiään sellolle. Intiimi teos syntyi surumusiikiksi säveltäjän pienen tyttären kuoleman jälkeen. Venäläisen Sergei Prokofjevin sonaatin sellolle ja pianolle C-duuri kantaesitti vuonna 1950 legendaarinen pari: sellisti Mstislav Rostropovich ja pianisti Svjatoslav Richter. Sonaatti kuuluu Prokofjevin viimeisiin sävellyksiin, joissa hän tasapainotteli taitavasti omien ideoidensa ja Neuvostoliiton kulttuuripoliittisten vaatimusten välillä.

Lue lisää konsertista https://www.jyvaskylasinfonia.fi/jyvaskyla-sinfonia/konsertit/kevat-2019/213-kamarikonsertti-soljuvat-sonaatit

Liput:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä tai
17,50 / 14,50 / 9,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä http://www.lippu.fi

 

Tillbaka