Jousien juhlaa Mikaelin estradilla 4.4.

Publicerad 2.4.2019

Dana Zemtsov

Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellinen partneri Daniel Raiskin on kutsunut Jousien juhlaa -konsertin solistiksi alttoviulistin Dana Zemtsovin, joka lukeutuu soittimensa tämän hetken kuumimpiin nimiin. Torstaina 4.4.2019 klo 19 Mikaelissa kuultavassa konsertissa on monipuolinen kattaus, jossa nykysäveltäjä Dobrinka Tabakova vie kuulijan keskelle hämmästyttävän autenttista 1700-luvun aateliselämää iloineen ja suruineen, kun taas Leo Smitin konserton notkeissa kaarteissa on jazzillakin osansa. Bacewiczin Sinfoniettassa jousille sekä Vivaldin kolmessa konsertossa jousille pääsee kaupunginorkesteri näyttämään parasta osaamistaan niin barokin kuin uusklassisminkin parissa.

Pietarilaissyntyinen, nykyään Amsterdamissa asuva Daniel Raiskin opiskeli Pietarin konservatoriossa alttoviulun soittoa ja orkesterinjohtoa. Ennen kapellimestariuraansa hän vakiinnutti asemansa yhtenä Euroopan eturivin alttoviulisteista. Raiskin on toiminut vuosina 2005–2016 saksalaisen Rheinische Philharmonie -orkesterin sekä vuosina 2008–2015 puolalaisen Arthur Rubinstein -filharmonisen orkesterin pääkapellimestarina. Tällä hetkellä maestro toimii Belgradin filharmonisen orkesterin ja Teneriffan sinfoniaorkesterin päävierailijana. Syksyllä 2018 hän aloittaa Winnipegin sinfoniaorkesterin taiteellisena johtajana. Mikkelissä Raiskin vieraili aiemmin useasti noin kymmenen vuotta sitten, ja vuonna 2016 tapahtunut uusintavierailu johti taiteellisen partnerin sopimukseen.

Alankomaalainen alttoviulisti Dana Zemtsov on voittanut lukuisia kansainvälisiä kilpailuja. Monipuolinen Zemtsov esiintyy säännöllisesti niin solistina kuuluisilla estradeilla kuten Concertgebouwssa ja Carnegie Hallissa sekä kamarimuusikkona tunnettujen taitelijoiden kanssa, kuten Janine Jansenin ja Martin Frostin kanssa. Vuonna 2012 hän solmi levytyssopimuksen Channel Classics Recordsin kanssa kolmesta äänitteestä, joista levyt ”Enigma" ja "Romantic Metamorphoses" ovat niittäneet suurta menestystä. Dana Zemtsov sai ensimmäiset soittotunnit 5-vuotiaana isoäidiltään sekä vanhemmiltaan Mihail Zemtsovilta ja Julia Dinersteinilta, jotka myös ovat alttoviulisteja. Hänen opettajinaan ovat sittemmin toimineet Bruno Giuranna, Atar Arad, Sven Arne Tepl ja Michael Kugel.

JOUSIEN JUHLAA
to 4.4.2019 klo 19, Mikaeli
Daniel Raiskin, kapellimestari
Dana Zemtsov, alttoviulu

Antonio Vivaldi: Konsertto jousille A-duuri RV 158
Dobrinka Tabakova: Sarja vanhaan tyyliin alttoviululle, jousille ja cembalolle
Grazyna Bacewicz: Sinfonietta jousille
Antonio Vivaldi: Konsertto jousille g-molli, RV 152
Leo Smit: Konsertto alttoviulule ja jousille
Antonio Vivaldi: Konsertto jousille C-duuri RV 114
                     

Taiteilijavartti klo 18.30                                  

 

Tillbaka