Kymi Sinfoniettan ja Pietarin Filharmonian odotetut yhteiskonsertit

Publicerad 5.6.2019

Kymi Sinfoniettan ja Pietarin Filharmonian ainutlaatuinen yhteistyö saa suuresti odotettua jatkoa. Kymi Sinfoniettan ja lengendaarisen Pietarin Filharmonian yhteiskonsertit kuullaan Kuusankoskitalolla torstaina 6.6. ja Kotkan konserttitalolla perjantaina 7.6. (Kymijoen Lohisoiton avajaiskonsertti). Konsertista on tulossa upea elämyslavalla soittaa yhtä aikaa noin 60 Pietarin Filharmonian ja Kymi Sinfoniettan muusikkoa huippusolistin ja -kapellimestarin kanssa. Suomalaiset ja venäläiset muusikot yhdistävät voimansa tällä kertaa romanttisten, rakastetuimpien venäläisten klassikoiden äärellä, solistina on venäläinen huippupianisti Miroslav Kultishev ja orkesterin soinnista vastaa Pietarin Filharmonian kapellimestari ja Herbert von Karajan -kapellimestarikilpailun voittaja Nikolai Alexeev. Kotkan yhteiskonsertissa on aihetta juhlaan myös siinä mielessä, että kyseessä on Kotkan kaupungin 140-vuotisjuhlakonsertti.

Konserttiohjelamassa venäläisen musiikkiaarteiston rakastetuimpia helmiä

Kymi Sinfoniettan 20-vuotiskevätkausi saa musiikillisesti juhlavan päätöksen yhteiskonserteissa: Pietarin Filharmonian ja Kymi Sinfoniettan soittajien mahtava yhteissointi ja venäläisen musiikkiaarteiston rakastetuimmat klassikot hurmaavat kuulijansa. Mihail Glinkan pirskahteleva Ruslan ja Ljudmila - alkusoitto johdattaa Sergei Rahmaninovin kautta aikain suosituimman teoksen pariin. Rahmaninovin toisen pianokonserton musiikkia onkin lainattu lukemattomiin elokuviin ja esityksiin. Toisen romantiikan ajan venäläismestarin, Pjotr Tšaikovskin viidennen sinfonian hivelevän kauniit melodiat soivat kaihoa ja kaipuuta. Konsertin solisti Miroslav Kultishev on mm. Tšaikovski-pianokilpailun voittaja ja aloittanut yhteistyön Pietarin Filharmonisen orkesterin kanssa jo kymmenenvuoden iässä.

Pietarin Filharmonian ja Kymi Sinfoniettan yhteiskonsertit ovat odotettu tapaus Kymenlaaksossa

Legendaarisen Pietarin Filharmonian muusikot kiertävät laajoilla kiertueilla ahkerasti ympäri maailmaa. Pian on Kymenlaakson vuoro kun noin 30 muusikkoa tästä yhdestä maailman arvostetuimmasta ja vanhimmasta orkesteriorganisaatiosta saapuu konsertoimaan Kymi Sinfoniettan kanssa. Orkesterit aloittivat yhteistyön vuonna 2012. Erityiseksi yhteistyömuodon on tehnyt se, että Kymi Sinfoniettan ja Pietarin Filharmonian muusikot ovat muodostaneet yhteiskonserteissa yhden, noin 60 henkilöstä koostuvan suurorkesterin, jossa suomalaiset ja venäläiset soittajat soittavat rinnakkain. Samalla Kymi Sinfonietta on päässyt esittämään teoksia, joita se ei kokonsa vuoksi voisi esittää yksin. Pietarin Filharmonia ei ole aiemmin tehnyt vastaavanlaista yhteistyötä minkään muun orkesterin kanssa, joten kyseessä on todella harvinaislaatuinen tilaisuus ja kansainvälisestikin mitattuna ainutlaatuinen yhteistyömuoto.

 

Tillbaka