Trumpetistilegendan monitoimipaluu

Publicerad 13.8.2019

Hakan_Hardenberger_c_Marco_Borggreve

KAMARIKONSERTTI II / CHAMBER MUSIC CONCERT II
Ke 28.8. klo 19  Luontokeskus Naava, Pyhätunturi
To 29.8. klo 19  Korundi

Lapin kamariorkesterin - Rovaniemen kaupunginorkesterin syksy jatkuu vahvasti maailman eturivin trumpetistin vierailulla. Kahdessa kamarikonsertissa Trumpetistilegendan monitoimipaluu orkesterin solistina ja kapellimestarina esiintyy virtuoosinen Håkan Hardenberger. Ensimmäinen konsertti kuullaan keskiviikkona 28.8.2019 klo 19 Pyhätunturin luontokeskus Naavassa. Korundissa orkesteri ja Hardenberger johdattavat kuulijat musiikin lumoukseen torstaina 29.8.2019 klo 19.

Ohjelmassa on sävykkäitä teoksia useilta säveltäjiltä. Aaron Coplandin 13 soittajalle versioitu Appalachian Spring on sävelletty uudisraivaajien tarinaa kertovaan Martha Grahamin balettiin. Adolphe Blancilta esitetään harmoninen Romance op. 43b ja Knudåge Riisagerilta uusklassinen Concertino. Arthur Honeggerilta kuullaan sekä Intrada että vaikuttava, trumpetille ja jousille sävelletty Sinfonia no 2, jonka sävellystyön II maailmansota aikoinaan keskeytti. Darius Milhaudin kokeileva Divertissement op. 299b on sävelletty huilulle, oboelle, klarinetille sekä fagotille.

Hardenberger on ruotsalainen huipputrumpetisti, jonka soittoa on luonnehdittu aikamme puhtaimmaksi, hienostuneimmaksi ja ilmaisultaan monipuolisimmaksi. Hardenberger soittaa Wienin, Berliinin ja New Yorkin Filharmonikkojen solistina ja on tunnettu trumpettimusiikin suunnannäyttäjänä. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu eri aikakausien musiikki niin klassisen kuin nykysäveltäjien teosten parissa.

Liput: 21 € aikuiset, 18 € eläkeläiset, 10 € lapset alle 16 v., opiskelijat, työttömät

www.korundi.fi/fi/Tapahtumakalenteri/Kamariorkesterin-konsertit
www.korundi.fi/fi/Lapin-kamariorkesteri

 

Tillbaka