Kesäisiä taivaita haikaillen

Publicerad 15.11.2019

KAMARIKONSERTTI IV / CHAMBER MUSIC CONCERT IV
To  21.11. klo 19  Korundi
Pe  22.11. klo 19  Kemijärven kulttuurikeskus

Marraskuussa Lapin kamariorkesteri – Rovaniemen kaupunginorkesteri vie kuulijat takaisin valoisan kesäyön avariin ajatuksiin. Kamarikonserteissa Kesäisiä taivaita haikaillen orkesterin rivejä vahvistavat kaksi häikäisevää muusikkoa; kapellimestari Tomas Djupsjöbacka ja solisti, mezzosopraano Erica Back. Korundissa konsertti kuullaan torstaina 21.11.2019 klo 19 ja Kemijärven kulttuurikeskuksessa perjantaina 22.11.2019 klo 19.

Illan ohjelma on taianomainen. Olivier Messiaenilta kuullaan mysteerinen Le banquet céleste (Taivaalliset pidot). Sävellyksen on sovittanut kamariorkesterille Tomas Djupsjöbacka ja sovitus on maailman ensiesitys. Hector Berliozin suosittu teos Les nuits d'été (Kesäyöt) op. 7 on Henk de Vliegerin sovitus mezzosopraanolle ja puhallinkvintetille. Sovitus esitetään nyt ensi kertaa Suomessa. Konsertin päättää Ludwig van Beethovenin Septetto Es-duuri op. 20. Sen on sovittanut kamariorkesterille Tomas Djupsjöbacka ja sovitus on maailman ensiesitys.

Tomas Djupsjöbacka on taiturimainen kapellimestari ja sellisti. Urallaan hän on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita. Jousikvartetti Meta4:n perustajajäsenenä sekä maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä hän esiintyy säännöllisesti ympäri Eurooppaa. Konsertin myötä Djupsjöbacka aloittaa Lapin kamariorkesterin kaikkien aikojen ensimmäisenä päävierailijana niin kapellimestarin kuin kamarimuusikon ominaisuudessa.

Mezzosopraano Erica Back edustaa maamme nuoren laulajapolven parhaimmistoa. Hän on arvostettu lämminsointisena ja ilmaisukyvykkäänä oopperan, oratorion, kamarimusiikin ja liedin tulkitsijana. Backia on kuultu mm. Kansallisoopperassa Mozartin Così fan tuttessa.

Korundin liput: 21/18/10 € Korundi, Osviitta ja www.ticketmaster.fi

www.korundi.fi/fi/Tapahtumakalenteri/Kamariorkesterin-konsertit
www.korundi.fi/fi/Lapin-kamariorkesteri

 

Tillbaka