Lapin kamariorkesterin konsertit Nokkahuilun taikaa koko perheelle ja Nokkahuilumagiaa

Publicerad 14.1.2020

Lucie Horsch_c_DECCA_DanavanLeeuwen (4) Alexandra Nepomnyashchaya_c_MarcoBorggreve 

Nokkahuilun taikaa koko perheelle / Koko perheen kamarikonsertti I
Ke  22.1.                klo 18  Korundi

Nokkahuilumagiaa / Kamarikonsertti II
To 23.1.                klo 19  Korundi
Pe 24.1.                klo 19  Luontokeskus Naava, Pyhätunturi

Talven kuulaus kirkastuu barokkisävelten loistokkuudeksi, kun Lapin kamariorkesteri saa vieraikseen kaksi huippumuusikkoa, nokkahuilisti Lucie Horschin sekä cembalisti ja pianisti Alexandra Nepomnyashchayan. Konserttien musiikillisesta johdosta vastaa Lucie Horsch.

Tiesitkö, että nokkahuilulle on sävelletty erityisesti lintuja imitoivia kappaleita sen kirkkaan ja pehmeän äänen vuoksi? Lucien ja Alexandran juontamassa Korundin konsertissa Nokkahuilun taikaa koko perheelle keskiviikkona 22.1. klo 18 kuullaan mm. luontoaiheista musiikkia. Konsertti kestää noin tunnin.

Kamarikonsertti Nokkahuilumagiaa esitetään Korundissa torstaina 23.1. klo 19 ja Pyhätunturin Luontokeskus Naavassa perjantaina 24.1. klo 19. Ohjelman aloittaa Johann Sebastian Bachin / Leopold Stokowskin Preludi E-duuri partitasta sooloviululle no 3. Leonardo Leolta kuullaan Konsertto G-duuri ja Franz Schrekeriltä teos Tuuli Grete Wiesenthalin runon mukaan viululle, klarinetille, käyrätorvelle, sellolle ja pianolle. Antonio Vivaldilta soitetaan lumovoimainen Konsertto g-molli La Notte. Georg Philipp Telemannin Konsertto F-duuri soi nokkahuilun suloa ja Nikolai Peikon teoksessa Decimetto on kuultavissa traditionaalisen venäläisen musiikin juuret. Lucielle nimenomaisesti sävelletty Lotta Wennäkosken Zeng päivittää barokin hengen tähän päivään. Lopuksi esitetään J.S. Bachin kaunis Konsertto d-mollissa.

Lucie Horsch on alankomaalainen nokkahuiluvirtuoosi, joka jo varhaislapsuudessa osoitti kykynsä sukupolvensa musiikillisena lahjakkuutena. Horsch on kysytty solisti sekä kotimaassaan että kansainvälisesti ja hän esiintyy niin barokkikokoonpanojen kuin modernien orkesterien kera. Horsch on tehnyt yhteistyötä mm. Academy of Ancient Music -orkesterin, Hong Kongin filharmonisen orkesterin ja Los Angelesin kamariorkesterin kanssa. Hän on myös levyttänyt kaksi palkittua albumia.

Alexandra Nepomnyashchaya on venäläinen cembalisti ja pianisti, jonka mestarillista soittoa kuullaan usein Horschin duoparina. Nepomnyashchaya on musiikkikilpailuja voittanut solisti ja kamarimuusikko, joka esiintyy ympäri Eurooppaa, Venäjää ja Aasiaa. Hän on tehnyt myös fortepiano- ja pianolevytyksiä.

Korundin liput:  Nokkahuilun taikaa koko perheelle 10 €, perhelippu 2 aikuista + 2 lasta 30 €
Nokkahuilumagiaa 23/18/10 €

 

Tillbaka