Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Nikke Isomöttönen kapellimestarikilpailun tuomaristoon Etelä-Afrikkaan

Publicerad 31.1.2013

Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n hallituksen jäsen Nikke Isomöttönen on kutsuttu eteläafrikkalaisen Len van Zyl -kapellimestarikilpailun tuomaristoon. Kilpailun finaali käydään 10. helmikuuta 2013 Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa, ja kilpailuorkesterina soittaa Kapkaupungin filharmoninen orkesteri.

Toista kertaa järjestettävä kapellimestarikilpailu yhdistää kilpailun ja koulutukselliset elementit. Alkuerät sisältävät intensiivikursseja tuomaristoon kuuluvan professori Yampolskyn johdolla. Myös palkinnot on suunniteltu nuorten kapellimestarien osaamisen kehittämisen näkökulmasta. Voittajalle on luvassa kuukauden mittainen harjoittelujakso maailman huippuorkestereihin lukeutuvassa Philadelphia Orchestrassa, lukukausi maineikkaassa North Western yliopistossa Chicagossa sekä konsertti Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa.

Muut tuomariston jäsenet ovat Victor Yampolsky (USA), Martin Panteleev ja Richard Cock (Etelä-Afrikka) sekä Jan Moritz Onken (Saksa).

Lisätietoja:

Nikke Isomöttönen, intendentti, Mikkelin kaupunginorkesteri
nikke.isomottonen[at]mikkeli.fi, puh. 050 - 581 3377

 

Tillbaka