Huippuviulisti Elina Vähälä solistina Pori Sinfoniettan konsertissa Castor&Pollux torstaina 7.2. klo 19.

Publicerad 4.2.2013

Pori Sinfoniettan konsertti Castor&Pollux tuo poriin yhden maamme huippusolisteista. Viulisti Elina Vähälä kuuluu suomalaisten instrumentalistien kansainväliseen kärkikaartiin. Hän debytoi Lahden Kaupunginorkesterin solistina jo 12-vuotiaana, ja myöhemmin kapellimestari Osmo Vänskä valitsi hänet nykyisen Sinfonia Lahden "Vuoden nuoreksi solistiksi".

Vähälän muusikonuraa on vauhdittanut muun muassa voitto Young Concert Artists International Auditions - kilpailussa New Yorkissa vuonna 1999, ja saman vuoden lokakuussa pidetystä New Yorkin ensikonsertista Vähälä sai The New York Timesilta loistavan arvion. Hänen sointinsa ja virtuositeettinsa ovat voittaneet puolelleen musiikkikriitikoita ympäri maailmaa, ja hänen soittoaan on kutsuttu häikäiseväksi, herkäksi ja nerokkaaksi. Joulukuussa 2008 Vähälä esiintyi Nobelin rauhanpalkintoseremoniassa ja -konsertissa presidentti Ahtisaaren saadessa palkinnon. Solistina ja kamarimuusikkona tunnetun Elinan esiintymiskausi on tiivis, ja kuluvana vuonna häntä voi kuulla konserttilavoilla niin Euroopassa kuin Pohjois- ja Etelä-Amerikassakin.

Vähälä tulkitsee Pori Sinfoniettan konsertissa Sergei Prokofjevin (1891-1953) klassishenkisen, mutta säveltäjälleen tyypillisen värikkäästi orkestroidunViulukonserton nro 2 (1935). Lisäksi konsertissa kuullaan Jean-Philippe Rameaun (1683-1764) Castor&Pollux-sarja (1737) , jossa Rameaun musiikin rytminen iskevyys ja orkestroinnin rikkaus pääsevät loisteliaasti esille. Konsertin päättää Charles Gounodin (1818-1893) kaunis Sinfonia nro 1 (1855.) Teoksesta löytyy hyvää huumoria, valoa ja hillittyjä tunteita.

Konsertin johtaa Jan Söderblom.

 

7.2. Torstai klo 19
Promenadisali
Castor&Pollux
Vapaa sarja 1

Jan Söderblom

Elina Vähälä, viulu
Jean-Philippe Rameau: Castor&Pollux -sarja Sergei Prokofjev: Viulukonsertto nro 2 Charles Gounod: Sinfonia nro 1

 

Liput:20/18/ 6 € + toimitusmaksu

 

Tillbaka