Eka kerta koskettaa

Publicerad 16.5.2008

Eka kerta koskettaa
Helsingin juhlaviikot kutsuu 200 klassisen musiikin ensikertalaista Finlandia-talossa 29. elokuuta järjestettävään 40-vuotisjuhlakonserttiin.
Ekakertalaisia haetaan Juhlaviikkojen nettisivuilla.

- Juhlavuotemme kunniaksi haluamme antaa klassisen musiikin elämyksen ihmisille, joilla ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta tai intoa konsertin kokemiseen. Ekakertalaisilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus jakaa konserttikokemus ja siihen valmistautuminen toistensa kanssa, kertoo Helsingin juhlaviikkojen toiminnanjohtaja Risto Nieminen.

Juhlaviikot etsii aiemmin klassisen musiikin konsertissa käymättömiä henkilöitä lehti-ilmoituksilla ja nettikampanjoinnilla. Hakuun voi ilmoittaa itsensä tai kulttuuria kaipaavan ystävänsä joko internetissä tai postikortilla. Haku päättyy 19. kesäkuuta.

Valitut ekakertalaiset ovat vieraslistalla konserttiin, joka on on kunnianosoitus suomalaisen musiikin elinvoimalle. Sakari Oramon johtamassa Radion sinfoniaorkesterin konsertissa kuullaan ensimmäisillä Juhlaviikoilla tilausteoksena esitetty Einojuhani Rautavaaran Anadyomede, Magnus Lindbergin Seht die Sonne sekä Juhlaviikkojen perinne, Jean Sibeliuksen viulukonsertto. Viulukonserton soittaa Elina Vähälä.

Ekakertalaisille toimitetaan etukäteen materiaalia ja infoa tulossa olevasta tapahtumasta. Ennen varsinaista konserttia ekakertalaiset saavat Finlandia-talolla vip-vastaanoton ja kunnon alustuksen tapahtumaan.

 

Tillbaka