Pyhäinpäivän alla kuullaan kaikuja Manalasta

Julkaistu 26.10.2016


Pyhäinpäivän läheisyys innoitti Joensuun kaupunginorkesterin taiteellista johtajaa, Jurjen Hempeliä kokoamaan konserttiohjelman, jossa kuullaan tuonpuoleisesta kertovaa musiikkia eri vuosisadoilta. Kaikuja Manalasta ‑konsertin torstaina 3.11. klo 19 Carelia-salissa aloittaa Bernard Herrmannin tunnettu musiikki Hitchcockin Psyko-elokuvaan. Konsertissa kuultavissa C.W. Gluckin Orfeus ja Eurydike –oopperan osissa kohdataan niin autuaat sielut kuin Manalan raivottaret. Konsertin päätteeksi tutustutaan HK Gruberin ”pan-demoniumin” lastenkamarirunojen hirviöihin. Solistina on ruotsalainen sopraano Lisa Fornhammar ja kaupunginorkesteria johtaa Jurjen Hempel.

Lisa Fornhammarilla on monipuolinen ohjelmisto ja hän on esiintynyt niin György Ligetin kuin Mozartin oopperoiden rooleissa. Fornhammar on esiintynyt oopperataloissa Tukholman kuninkaallisesta oopperasta Bernin, Aachenin ja Leipzigin oopperoihin. Suomessa Fornhammaria on aiemmin kuultu mm. Viitasaaren aika –festivaalilla ja Katrina-kamarimusiikissa Ahvenanmaalla.

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel sijoittui Jean Sibelius -kapellimestarikilpailussa vuonna 1995 jaetulle kolmannelle sijalle. Siitä lähtien hän on vieraillut säännöllisesti Suomessa johtamassa. Kotimaassaan Hempel on johtanut esim. Radio Philharmonic Orchestra Hollandia, Netherland Radio Symphony Orchestraa ja Concertgebouw ‑orkesteria. Hän johtaa myös säännöllisesti BBC:n sinfoniaorkesteria ja BBC Skotlannin sinfoniaorkesteria. Hempelin ohjelmistossa on paljon nykymusiikkia, mutta hän työskentelee mielellään myös oopperan parissa.

 

Takaisin