Sellon sävelin Joensuussa ja Kuhmossa

Julkaistu 24.4.2018


Joensuun kaupunginorkesteri saa solistikseen nuoren sellistilahjakkuuden, Senja Rummukaisen konsertteihinsa keskiviikkona 25.4. Lentua-salissa Kuhmossa ja torstaina 26.4. Carelia-salissa Joensuussa klo 19. Turun sellokilpailun vuonna 2014 voittanut Rummukainen soittaa JaçuesIbert’n eloisan konserton sellolle ja puhaltajille sekä Richard Straussin samettisen herkän Romanssin F-duurissa. Konsertille Ajelehtivat mantereet –nimen on antanut kantaesityksensä saava Pertti Jalavan viides sinfonia. Konsertit johtaa Michael Seal.

Senja Rummukainen on opiskellut sellonsoittoa professori Marko Ylösen ja professori Young-Chang Chon ohjauksessa. Vuonna 2017 hän aloitti maisteriopinnot Berliinin Universität der Künstessa. Hän esiintyy säännöllisesti musiikkifestivaaleilla ja häntä on kuultu mm. Joensuun musiikkijuhlilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Heinäveden musiikkipäivillä ja Grieg in Bergen-festivaalilla. Solistina hän on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Württembergische Philharmonie Reutlingenin kanssa.

Michael Seal on eräs Ison-Britannian monipuolisimmista kapellimestareista. Hän on toiminut viulistina ja apulaiskapellimestarina sekä vuorottelevana kapellimestarina Birminghamin sinfoniaorkesterissa. Seal työskentelee säännöllisesti mm. BBC:n orkestereiden kanssa. Kaudella 2017–18 hän debytoi Bryssel filharmoniassa ja hänet on Joensuun lisäksi kutsuttu johtamaan mm. Lontoon filharmonista orkesteria, BBC Concert Orchestraa ja Buenos Aires filharmoniaa.

Kantaesityksen säveltäjällä Pertti Jalavalla (s. 1960) on pitkä muusikkotausta rockin ja jazzin parissa. Se kuuluu ilmaisuna, joka on vapaa turhasta kuppikuntaisuudesta. Jalavaa ei kiinnosta tyylien sekoittelu, mutta jazztausta kuuluu jäntevänä rytminkäsittelynä. Hänen Ajelehtivat mantereet teoksensa on saanut innoituksensa maan pinnalla ajelehtineista alkumantereista ja niitä ympäröineistä valtameristä. Säveltäjä saapuu seuraamaan molempia konsertteja.

Ke 25.4. Lentua-sali, Kuhmo klo 19
To 26.4. Carelia-Sali, Joensuu klo 19
AJELEHTIVAT MANTEREET
johtaa Michael Seal
solisti Senja Rummukainen, sello

 

Takaisin