Pianisti Paavali Jumppanen loistaa Jaakko Kuusiston kanssa

Julkaistu 14.11.2013

Ikäpolvensa aktiivisimpiin muusikoihin kuuluvat viulisti-kapellimestari Jaakko Kuusisto ja pianisti Paavali Jumppanen nousevat lavalle Joensuun kaupunginorkesterin kanssa torstaina 21.11.. He esittävät yhdessä Felix Mendelssohnin nuoruusvuosien taidonnäytteen, Konserton viululle, pianolle ja jousille. Lisäksi Kuusisto johtaa Maurice Ravelin herkän Pavanen kuolleelle prinsessalle sekä Francis Poulencin raikkaan Sinfoniettan. Konsertti Carelia-salissa alkaa klo 19.

Jaakko Kuusisto (s. 1974) on opiskellut viulunsoittoa mm. Géza Szilvayn ja Paul Bissin oppilaana. Kuopion viulukilpailun voiton jälkeen 1989 hän on saavuttanut huippusijoja myös monissa kansainvälisissä viulukilpailuissa. Kuusisto toimi Sinfonia Lahden konserttimestarina 1999–2012. Vuodesta 2013 alkaen hän toimii mm. Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Kuusisto on työskennellyt kapellimestarina viimeisten kymmenen vuoden ajan ja viime vuosina hän on noussut orkestereiden eteen Suomen lisäksi mm. USA:ssa, Australiassa ja eri puolilla Eurooppaa.

Paavali Jumppanen (s. 1974) tunnetaan yhtenä ikäpolvensa menestyneimmistä suomalaispianisteista. Jumppasen laaja ohjelmisto sisältää musiikkia Bachista avantgardeen. Hän on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa sekä Yhdysvalloissa, Australiassa ja Intiassa. Jumppanen on levyttänyt ahkerasti ja esimerkiksi viulisti Corey Cerovsekin kanssa tehty Beethovenin viulusonaattien kokonaislevytys palkittiin merkittävällä Midem-palkinnolla 2008. Jumppanen sai vuonna 2011 Jenny ja Antti Wihurin Rahaston tunnustuspalkinnon suomalaisen kulttuurielämän hyväksi tekemästään työstä.

 

Takaisin