Tapiola Sinfoniettan muusikot solistitehtävissä

Julkaistu 18.11.2013

Tapiola Sinfoniettan kausikonsertissa 22.11. solistitehtävissä esiintyy neljä orkesterin muusikkojäsentä: sellisti Riitta Pesola, viulisti Meri Englund, klarinetisti Harri Mäki ja käyrätorven soittaja Tero Toivonen. Orkesteria johtaa kapellimestari Santtu-Matias Rouvali, ja ohjelmassa on Aarre Merikannon, Edward Elgarin ja Jean Sibeliuksen teoksia.

Konsertin avausnumerona kuullaan Aarre Merikannon konsertto viululle, klarinetille, käyrätorvelle ja jousisekstetille, joka tunnetaan myös Schott-konserttona. Lisänimi juontaa juurensa siihen, että Merikanto osallistui tällä teoksella saksalaisen Schott-kustantamon sävellyskilpailuun vuonna 1925 ja voitti jaetun ensimmäisen sijan. Tyyliltään vapaakromaattisen ekspressionistiseksi luonnehdittu Schott-konsertto kuuluu Merikannon radikaalin kauden keskeisimpiin teoksiin. Konserton solisteina ovat Meri Englund (viulu), Harri Mäki (klarinetti) ja Tero Toivonen (käyrätorvi).

Edward Elgarin Sellokonsertto e-molli on romantiikan kauden merkittävimpiä sellokonserttoja. Se on solistille kiitollinen teos, jossa on sekä taituruutta että leveää, tunnevoimaista laulavuutta. Solistina on Tapiola Sinfoniettan soolosellisti Riitta Pesola.

Jean Sibeliuksen viides sinfonia on täynnä valoa ja voimaa säteilevää luonnontunnetta. Sibeliuksen päiväkirjassa maininnat sinfonian sävellystyöstä vuorottelevat hurmioituneiden luonnonelämysten kanssa. Toisaalta sinfoniassa on, erityisesti sen ensiosan kehittelyssä, myös omat tummasävyisemmät vyöhykkeensä.

Pe 22.11.2013 klo 19 Espoon kulttuurikeskus, Tapiolasali
KAUSIKONSERTTI

Tapiola Sinfonietta
Santtu-Matias Rouvali
, kapellimestari
Riitta Pesola, sello
Meri Englund, viulu
Harri Mäki, klarinetti
Tero Toivonen, käyrätorvi

Merikanto:Schott-konsertto
Elgar: Sellokonsertto
Sibelius: Sinfonia nro 5

Liput Lippupisteestä 25/19/11 €, sis. palvelumaksun

www.lippu.fi,  puh. 0600900 900 (1,98 €/ min+pvm)

Konsertin jälkeen taiteilijatapaaminen Tapiolasalin lämpiössä, järj. Sinfoniettan Ystävät ry. Vapaa pääsy.

 

Takaisin